4. Γενική Ιατρική – Σελίδα 2 – Χρύσα Ι. Στάθη

4. Γενική Ιατρική

Φάκελος Διατροφή: «1 πορτοκάλι περιέχει…»

Βιταμίνη C: Ενισχύει το ανοσοποιητικό, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου, βελτιώνει την αγγειακή κυκλοφορία, αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου από τον οργανισμό και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Β-καροτίνη: Θωρακίζει τα κύτταρα, αποτρέπει την καταστροφική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου. Ασβέστιο: Βοηθά στο να έχουμε γερά δόντια και κόκαλα, δρα ενάντια στην οστεοπόρωση, ελέγχει την πίεση και

Διαβάστε περισσότερα

Share

Η Σημασία της Διατροφής για τη Δημόσια Υγεία

Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι πολλά από τα σοβαρότερα νοσήματα στα οποία αποδίδεται το μεγαλύτερο νοσολογικό φορτίο, συνδέονται άμεσα με παράγοντες που σχετίζονται με τη σύγχρονη διατροφή. Παχυσαρκία Η παχυσαρκία είναι η συχνότερη διατροφική διαταραχή στις αναπτυγμένες κοινωνίες. Η κύρια αιτία της  παχυσαρκίας είναι η λήψη τροφής σε ποσότητα μεγαλύτερη από όσο επιβάλλουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Share

Ορθή χρήση των αντιβιοτικών

    Τα αντιβιοτικά παρασκευάστηκαν πριν από 50 περίπου χρόνια με σκοπό να καταπολεμήσουν μικροβιακές λοιμώξεις. Μέχρι την ανακάλυψή τους, πολλές μικροβιακές λοιμώξεις ήταν θανατηφόρες.    Σήμερα, μια νέα απειλή εμφανίζεται: Πολλές λοιμώξεις θα μπορούσαν να ξαναγίνουν θανατηφόρες αυτή τη φορά, γιατί τα μικρόβια που τις προκαλούν έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε.      

Διαβάστε περισσότερα

Share

Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει ως θέμα «Καταρρίπτουμε τους μύθους» και επικεντρώνεται στην απομυθοποίηση των προκαταλήψεων και των παρανοήσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι γενικές γνώσεις σχετικά με την παγκόσμια επιδημία καρκίνου και τον τρόπο με τον οποίο, μέσω των σωστών στρατηγικών και

Διαβάστε περισσότερα

Share
Share
Translate »