Ταξίδια και Υγεία – Χρύσα Ι. Στάθη

Ταξίδια και Υγεία

Travel-Around-The-World-575x359Στις μέρες μας υπάρχει ένας μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός διεθνών ταξιδιωτών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και με μεγαλύτερες ταχύτητες από ποτέ, για επαγγελματικούς, κοινωνικούς, τουριστικούς ή ανθρωπιστικούς σκοπούς. Οι ταξιδιώτες και κυρίως αυτοί που θα βρεθούν σε κάποιο πιο αφιλόξενο περιβάλλον εκτίθενται σε κινδύνους. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή και να προληφθούν αν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν από το ταξίδι. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (ΠΟΥ) κάθε χρόνο εκδίδει έναν ταξιδιωτικό οδηγό ο οποίος είναι διαθέσιμος δωρεάν στην ιστοσελίδα του οργανισμού:www.who.int

Αν προγραμματίζετε κάποιο ταξίδι είναι απαραίτητο βήμα της προετοιμασίας και η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους για την υγείας σας που θα αντιμετωπίσετε στον κάθε προορισμό. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να προέλθει από το διαδίκτυο, τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα και φυσικά από τον οικογενειακό σας ιατρό ή κάποιο κέντρο ταξιδιωτικής ιατρικής.

Σε κάθε περίπτωση και αυτό αφορά όλους τους προορισμούς, απαραίτητη είναι η προετοιμασία του ατομικού σακιδίου πρώτων βοηθειών. Οδηγίες για αυτό θα βρείτε επίσης στον ταξιδιωτικό οδηγό του ΠΟΥ αλλά καλύτερο είναι να το συζητήσετε με τον προσωπικό σας ιατρό.

Το ταξίδι είναι πάντα μία ξεχωριστή εμπειρία, ενώ η ενημέρωση και η σωστή προετοιμασία θα βοηθήσουν ώστε αυτή η εμπειρία να είναι ευχάριστη.

Share
Share
Translate »