Πρόγραμμα Μαθαίνοντας το Διαβήτη – Χρύσα Ι. Στάθη

Πρόγραμμα Μαθαίνοντας το Διαβήτη

Το πρόγραμμα Μαθαίνοντας το Διαβήτη, με τους Χάρτες Συζήτησης (Conversation Maps), υποστηρίζεται από το IDF (Ιnternational Diabetes Federation) και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο μάθησης που βοηθά τα άτομα με διαβήτη να κατανοήσουν καλύτερα τη νόσο και να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για να αντιμετωπίσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο το διαβήτη. Το πρόγραμμα Μαθαίνοντας το Διαβήτη είναι σήμερα σε εφαρμογή στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες 40 χώρες.

Τι είναι οι «Χάρτες Συζήτησης»;

       Είναι διαδραστικά εργαλεία που βασίζονται στην εικόνα και τον λόγο και έχουν σχεδιαστεί ώστε να κάνουν τα άτομα με διαβήτη να συμμετέχουν σε μια ουσιαστική συζήτηση για το διαβήτη. Αποτελούνται από μια σειρά εικόνων και παραβολών ενός οριζόντιου πίνακα (διαστάσεων 1 m x 1,5 m) και ένα οδηγό εκπαιδευτή, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ενεργή συζήτηση μεταξύ 3 έως 10 ασθενών.

 Οι «χάρτες Συζήτησης» είναι τέσσερις:

  • Η ζωή με το διαβήτηlilly-map-1

 

 

 

  • Πώς λειτουργεί ο διαβήτηςlilly-map-2

 

 

 

  • Υγιεινή διατροφή και άσκησηlilly-map-3

 

 

 

  • Έναρξη της θεραπείας με ινσουλίνηlilly-map-4

 

 
 
 
       
Καλύπτουν διαφορετικά θέματα για το διαβήτη και περιλαμβάνουν αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

Σε τι διαφέρουν οι «Χάρτες Συζήτησης» από άλλα προγράμματα;

       Προκαλώντας το διάλογο και την συνεργασία εντός της ομάδας, οι εκπαιδευτές διευκολύνουν τους ασθενείς στον εντοπισμό της «αλήθειας» και του «μύθου» για το διαβήτη και στην ανακάλυψη βασικών πληροφοριών.Μέσω αυτής της εμπειρίας εικόνας και λόγου, τα άτομα με διαβήτη μπορούν να κατανοήσουν εις βάθος και να συγκρατήσουν τις πληροφορίες.
       Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα Μαθαίνοντας το Διαβήτη με τους «Χάρτες Συζήτησης» θα επιδράσουν θετικά στη ζωή των ατόμων με διαβήτη και θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.

              Οι συναντήσεις διαρκούν περίπου 90 λεπτά, μπορούν να συμμετέχουν συγγενείς ασθενών και είναι δωρεάν.

         Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή για να δήλωσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την Ιατρό στο τηλέφωνο 2106896878.

 

Share
Share
Translate »